31 Mayıs 2011 Salı

Şirinler 1 çizgi film izle


şirinler çizgi film 1 izleyin bakalım çocuklar =)

Şirinler Wikipedia


Şirinler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Şirinler
Şirinler.jpg
Şirinler karakterleri.
FormatÇizgi Roman
Animasyon
TürFantezi
YaratıcıPierre Culliford
ÜlkeBelçika(Çizgi Roman)
ABD(Çizgi Film)
Sezon sayısı9
Bölüm sayısı421
Prodüksiyon
Kamera ayarlarıTek Kamera
Gösterim süresi22 dakika
Yayın bilgileri
KanalTürkiye'de yayınlayan kanallar
Yayın tarihi12 Eylül 1981 – 12 Ocak 1990
Şirinler, (FransızcaLes SchtroumpfsBelçikalı çizer Pierre Culliford'un oluşturduğu çizgi roman ve animasyon dizisinin ortak ismi. 1958'de Pierre Culliford tarafından çizgi roman olarak ortaya çıktı. 1981'de televizyonda gösterilen Şirinler büyük ilgi gördü. Yıllarca Türkiye'de de yayınlanan çizgi dizi, başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere birçok ülkede, yüksek izlenme oranlarına rağmen gösterimden kaldırılmıştır.
Şirinler'in ingilizce adı olan "Smurf" kelimesinin "Socialist Men Under Red Flag"ın (Kızıl Bayrak Altındaki Sosyalist Adamlar) kısaltması olduğu iddiası bir şehir efsanesinden ibarettir. Çünkü, Şirinler'in yaratıcısı Peyo tarafından Şirinler'e verilen orijinal isim Les Schtroumpfs'tur.[1]
2008 yılında, Şirinler'in 50. yılı kutlamaları kapsamında Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu hayrına Avrupa'nın birçok ülkesini kapsayan bir açık artırma kampanyası düzenlenmiş ve 124.700 Euro UNICEF'e bağışlanmıştır.[2][3]

Konu başlıkları

 [gizle]

Karakterler [değiştir]

  • Şirin Baba: Asıl adı: Schtroumpf. Şirinler'in lideridir. Diğer şirinlerin aksine kırmızı kıyafetleriyle dikkat çeker. Sihir konusunda uzmandır.
  • Şirine: Şirin Köyü'ndeki ilk kız şirindir. Uzun, dalgalı ve sarı saçlara sahiptir. İlk olarak Gargamel tarafından Şirinler'i yok etmek amacıyla ortaya çıktı ancak Şirin Baba onu sihirle değiştirdi.
  • Gözlüklü Şirin: Şirinler içinde tek gözlüklü olanı. Kitap okur, kitap yazar ayrıca çok gevezedir. Genellikle konuşmasını bitiremeden diğer Şirinler tarafından fırlatılıp atılır ve hep kafa üstü düşer.
  • Usta Şirin: Köyün her konuda uzman dâhi Şirin'i. Yaptığı icatlar sayesinde Şirinler'in hayatını kolaylaştırır.
  • Hayalci Şirin: Her zaman hayalî yerler ve kişiler görür.
  • Huysuz Şirin: Köydeki en anti-sosyal Şirin'dir. Her şeyden nefret eder.
  • Aşçı Şirin: Köyün obur aşçısı. Çoğu zaman kendi yemeklerini köydekilere silah olarak verir ya da kendisi yer.
  • Gargamel: Şirinler'in baş düşmanı ve Şirinler'in varlığından haberdar olan tek kişi. Amacı onları yakalayarak altına çevirmek ya da onları satarak para kazanmaktır ve onları yemektir.
  • Azman: Gargamel'e yardım eden bir kedidir. Asıl ismi Azrail'dir.

Şirinlerin Komünizm propagandası yaptığı iddiaları [değiştir]

Şirinlerin Komünizm propagandası yaptığı iddiaları Şirinlerin İngilizce yazılımı olan Smurf'ten türemiştir. Smurf'ün açılımının da halk arasında "Small MenUnder Red Flag" yani "Kızıl Bayrak Altında Yaşayan Küçük Adamlar" olduğu söylentisi yayılmıştır. Aynı şekilde Smurf; "Socialist Men Under RedFather" yani "Kızıl Baba Altındaki Sosyalist Adamlar" diye de bilinir.
Ayrıca Şirinlerde görülen yaşam da Komünizm ile yakından ilişkilendirilmiştir. Çizgi dizi ve Komünizm arasındaki şu ortak noktalar Şirinler'in Komünizm propagandası yaptığı iddiasını güçlendirmektedir:
  • Şirinlerde para olmadan komünal bir yaşam sürülüyor. Şirinler köyünde para kullanılmaz, ama herkes kendine gerekli olan şeyleri bedava edinir.
  • Tembel Şirin bile hiçbir iş yapmadığı halde bütün şirinlerle aynı standartlarda yaşamaktadır. Bu da tembellik hakkını ifade eder.
  • Şirin Baba, Karl Marx'a benziyor ve kızıl şapka giyiyor.
  • Herkes kendi işini yapıyor.
  • Şirinler köyünde bir tek bile ibadethane bulunmaz. Ne kilise, ne cami, ne sinagog, ne de hayali bir tapınak.
  • Şirin çileği tarlaları sadece bir şirine ait değildir, bütün şirinler bu tarlada hak sahibidir.
  • Gargamel, kapitalizmin simgesi olan altın ve para düşkünüdür ve Şirinler’i sürekli yemek ister. Bu isteği de misyonerliği ifade eder.
  • Gargamel'in kedisi ise ABD'nin peşinden ayrılmayan küçük ülkeleri sembolize eder. Türkçe çevirisinde Azman adındaki bu kedinin asıl orijinalindeki adı Azrail'dir.
  • Şirinlerin her birinin temsil ettiği çok farklı unsurlar vardır. Örneğin; Şirine feminizmi, Süslü eşcinselliği, Güçlü Şirin maço erkeği temsil eder.
  • Şirinler çizgi filminin yaratıcısı Peyo, gerçek bir komünistti. Şirinleri ortaya çıkardığı zaman iki kutuplu bir dünya vardı. Bir tarafta ABD diğer tarafta SSCB.
  • Peyo, bir çizgi film yapmak, bu çizgi filmle bir mesaj vermek ve emperyalist Amerika’ya karşı bu yolla propaganda yapmak istedi.
Fakat yukarıda yer alan maddeler sadece iddia olmakla birlikte, kanıtlanmamışlardır.

Ayrıca bakınız [değiştir]

Kaynakça [değiştir]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons'ta
Şirinler ile ilgili çoklu ortam kategorisi bulunur.
  1. ^ Franquin's official web site
  2. ^ Also during the Happy Smurfday Euro Tour, little white Smurf figurines have been sold in favour of UNICEF. More than 30.000 were sold, good for a total revenue of more than 150.000 euro. In total more than 274.700 euro goes to UNICEF, and as such the Smurfs contribute to UNICEF’s educational programs.Şirinler Resmi Sitesi
  3. ^ UNICEF hayrına yapılan açık artırma ile ilgili kataloğa ulaşmak için tıklayınız.

Şirine giydir



Şirine , Şirine oyunu, Şirine oyunları, Şirine oyunu oyna, Şirine oyunları oyna, Şirine bedava oyunu, Şirine bedava oyunları, Şirine kral oyun, Şirine kraloyun, Şirine kraloyunları, Şirine oyunu indir, Şirine hilesi, Şirine oyunu hilesi, Şirine indir, Şirine download, Şirine flash oyun